Activiteiten

Hoewel onze campings allemaal verspreid over Friesland liggen hebben we één ding gemeen. Wij zijn gek op water! En we doen er echt alles aan om watersporters een topvakantie te verzorgen.

Botenverhuur

Of u nu graag peddelt, zeilt, surft, waterskiet, vist of gewoon wat ronddobbert bij ons kan het allemaal. Wij verhuren namelijk motorboten, elektroboten, zeilbootjes, kano’s, SUP’s, waterski’s, speedboten, windsurfplanken, skûtsjes en zelfs vissersboten. Voor ieder wat wils. U kunt ook gewoon uw eigen boot meenemen. We zijn goed bereikbaar en er is ruimte zat voor passanten aan onze grote aanlegsteigers.

Huurt u bij ons een boot dan zit u meteen eerste rang. Zo ligt Vakantiepark De Kuilart direct aan De Fluessen en het IJsselmeer. It Wiid ligt middenin Friesland dus alles dichtbij met de boot. Dit geldt ook voor camping Bergumermeer. Cnossen is buurman van hotspot stad Groningen, het schitterende Leekstermeer en natuurgebied de Onlanden.

Voor veel bootjes heeft u geen vaarbewijs nodig. Dit geldt alleen wanneer u van plan bent een vaartuig te huren langer dan 25 meter en die volgas harder dan 20 kilometer per uur vaart.

Zeil- en windsurfschool

Stuurboord, bakboord, giek, gaffel, fok, grootzeil. Zeilen is schitterend. Zeilen is een vak. Bij ons worden landrotten echte zeebonken. Iedereen. Binnen een week. Kids tot 12 jaar leren we zeilen in onze Optimisten. Met leeftijden hierna lessen we in de iets grotere Valk boten of Laser Pico’s. Na een week kent u alle vaktermen en kunt u sturen, aanmeren, optuigen, laveren, gijpen, kortom zeilen. We verzorgen ook uw opfriscursus.

We zeilen vooral in het hoogseizoen omdat het weer dan het best is. Maar ook voor een beetje regen gaan we niet aan de kant. De zeillessen gaan als het even kan altijd door. U kunt aan op onze gecertificeerde en enthousiaste instructeurs. Want naast het feit dat ze u geduldig op weg helpen staan ze in voor uw veiligheid en die van uw kroost.

Bent u van het ruigere werk op de surfplank of waterski’s. Bij Cnossen en Vakantiepark De Kuilart leert u windsurfen. Instructeurs, materiaal, wind en golven allemaal dik in orde en aan het eind van de week, elke donderdag een spannende surfwedstrijd onderling.

Naast watersport wordt er ook van alles georganiseerd in de provincie. Wij geven u graag enkele tips: