Bezienswaardigheden

In Friesland is genoeg te zien en te beleven. Friesland Campings Geeft u graag een paar tips:

Eise Eisinga Planetarium, Franeker

Naast het feit dat Franeker echt een stad is die de moeite waard is om te bezoeken, zou iedereen ooit eens in zijn of haar leven een bezoek moeten brengen aan het Planetarium Van Eise Eisinga. Deze meneer wilde destijds een dominee het tegendeel bewijzen. Deze laatste had namelijk aangekondigd dat het einde der tijden was aangebroken. De hemellichamen zouden op elkaar botsen,  waardoor de aarde uit haar baan geslingerd zou worden en in de zon zou verbranden. Hij publiceerde zijn voorspelling  in de Leeuwarder Courant en dat  zorgde voor veel onrust en angst onder de bevolking. Eise Eisinga had alle kennis in huis om deze onheilsprofeet tegen te spreken. Hij besloot om in zijn woonkamer een model van het zonnestelsel te bouwen, waarmee hij de bevolking kon laten zien dat er geen reden was voor paniek. Een ongelooflijk stukje techniek in de 18de eeuw! Zeker een bezoek waard tijdens uw verblijf op één van de Friesland campings!

Jopie Huisman Museum, Workum

Het Jopie Huisman Museum is gewijd aan het werk en het leven van de Friese autodidacte meesterschilder Jopie Huisman. De Stichting Jopie Huisman Museum werd in 1986 opgericht, met als doel het exposeren van het werk en het uitdragen van de filosofie van de kunstenaar. Het is bijzonder dat de veelal realistische werken van meet af aan niet alleen traditionele kunstliefhebbers trekken, maar ook een groot, breed publiek dat geraakt wordt door de filosofische kracht van het werk. Liefde voor de natuur, mededogen, maar ook het onaanzienlijke waarde geven; het is de menselijke maat die de rode draad vormt in het veelzijdige oeuvre. Sinds de oprichting heeft het museum meer dan 2 miljoen bezoekers mogen verwelkomen. Dichtbij Friesland Camping De Kuilart maar ook vanuit de andere Friesland parken goed te doen.

Woudagemaal, Lemmer

Het grootste stoomgemaal ter wereld maakt indruk. In de enorme machinehal staan vier stoommachines met daaraan gekoppeld vier machtige vliegwielen, die nog steeds operationeel zijn. De stoommachines en vliegwielen drijven acht ronde centrifugaalpompen (ook wel Jaffapompen genoemd) aan die per dag ongeveer 6 miljoen m³ water verplaatsen. Het Woudagemaal staat vanaf 1998 op de lijst van het Werelderfgoed van de UNESCO.  Het Woudagemaal is opgenomen op de Werelderfgoedlijst omdat het een belangrijke fase in de strijd tegen het water markeert. Daarnaast waren de afmeting (dit is het grootste ooit gebouwde stoomgemaal) en unieke toepassing van de stoomkracht door de Nederlandse waterstaatkundigen redenen om dit machtige monument op de lijst op te nemen.

Ook leuk voor kinderen:

Aqua Zoo, Nabij Leeuwarden

De waterrijke dierenwereld van Aqua Zoo Friesland; wat een belevenis! Ontmoet zeeberen, zeehonden, pinguïns, wallabies, flamingo’s, dwergotters, ocelotten, bevers en pelikanen en kom oog in oog te staan met ringstaartmaki’s en rode vari’s op het lemureneiland. Leuk voor alle leeftijden. Dit park ligt dichtbij de Friesland Campings Bergumermeer en It Wiid.

Kameleon Dorp, Terherne

Een avontuurlijk dagje uit voor jong en oud. Je (groot en klein) beleeft zelf de avonturen van Gerben, Hielke en Sietse en je voelt je held van de boerensloot op het Avontureneiland. Bezoek het Kameleondorp en stap terug in de tijd en proef de sfeer van de jaren vijftig met een spannende speurtocht. Voor een komplete Kameleonervaring raden wij de 1,2, 3 kaart aan, deze staat garant voor een gehele dag Kameleon avontuur.

Landgoed Nienoord

In het Familiepark kan de hele familie springen, glijden en rennen in de grote speeltuin met diverse glijbanen, klimkastelen, springkussens en draaimolens! Kom kijken naar alle bijzondere dieren in de kinderboerderij en vergeet niet het ritje in de trein. Op onze nieuwe attractie Expeditie Nienoord kun je klimmen en klauteren in de natuur en in de overdekte speelhal met een grote apenkooi kun je ook fijn spelen bij minder mooi weer. Ook aan de jongste bezoekers is gedacht, speciaal voor hen is er de overdekte Ooievaarsstee. In het subtropische zwembad is er voor iedere zwemliefhebber iets te doen. Voor het maken van meters kun je terecht in het 25-meterbad en in het recreatiebad is het heerlijk ontspannen en spelen.
Dit veelzijdige park ligt bijna naast Friesland Camping Cnossen Leekstermeer.