NP De Alde Feanen

Rondom Camping It Wiid en dichtbij Vakantepark Bergumermeer ligt het prachtige Nationaal Park De Alde Feanen; het laatste Nationaal Park van Nederland.

In het hart van Friesland, in de driehoek tussen Leeuwarden, Heerenveen en Drachten, ligt dit bijna 2.300 ha grote laagveenmoeras De Alde Feanen. Een zeer afwisselend landschap bestaande uit meren, petgaten, rietlanden, ruigten, struwelen en moerasbossen.
De landschappelijke variatie zorgt voor een enorme rijkdom aan planten en dieren. Zo komen er in De Alde Feanen circa 450 soorten planten voor en broeden er ruim 100 soorten vogels. Sinds kort is ook de otter terug gekeerd in het gebied!

In het dorp Eernewoude, vindt u het bezoekerscentrum van dit nationaal Park (direct naar Friesland Camping It Wiid en 15 autominuten vanaf Vakantiepark Bergumermeer). Hier vindt u meer informatie over dit uniek stukje natuurgebied in Nederland. Ook bieden zij diverse activiteiten aan voor jong en oud. Het bezoekerscentrum is een mooie voorbereiding op een dagje Alde Feanen, innen kunt u alvast een voorproefje van het gebied krijgen. Leer op een interactieve manier over de ontstaansgeschiedenis, de flora en fauna, het beheer en de recreatie in dit gebied. In de Doe- en beleeftuin bij het bezoekerscentrum kunnen kinderen lekker spelen en ontdekken, terwijl ouders en begeleiders rustig genieten van de omgeving. Verder zijn er diverse rugzakroutes waar u bijv. samen met uw kinderen naar de wereld van de kikkers gaat. Een leuke ontspannen manier om meer over de natuur te weten te komen en een gezellige activiteit voor het gehele gezin.