Omgeving

Friese meren

Friesland is geen provincie. Friesland is een beleving. Dit komt bijvoorbeeld door de Friese meren. De grootste, zoals bijvoorbeeld het Sneekermeer, zijn optimaal ingericht voor watersporters, met jachthavens, speedboot- en waterskibanen en horeca. Kom langs en ervaar Friesland maximaal met de pittoreske dorpjes langs de waterkant, de rietkragen, torenspitsjes in de verte, altijd zon en altijd wind.

Elfstedentocht

Tijdens de tocht der tochten komt alles samen wat Friesland kenmerkt. Onverzettelijkheid, de strijd tegen de elementen, schaatsen, historie en gastvrijheid van de Friesen zelf. Voor een Elfstedentocht hoeft u niet perse op een goede winter te wachten. Bezoek highrollers dota gewoon eens één van steden langs de route, elk met een eigen traditie, historie en architectuur. Op de fiest, met de motor of per boot. Iedereen kent natuurlijk Leeuwarden (Culturele Hoofdstad van Europa in 2018!) maar mis ook niet Amsterdam in het klein: Franeker. Of wat dacht u van de gezellige havenstad Harlingen, het oude Dokkum met haar knusse binnenstad, Hindeloopen met het schaatsmuseum…En zo kunnen wij nog wel even doorgaan! Wij informeren u graag over de prachtige Friese Elfsteden. Allen gelegen dichtbij de Friesland Campings.

De Wadden

De Wadden staan op gelijke voet met de Grand Canyon in de VS en het Great Barrier Reef voor de kust van Australië. Want wist u dat de Wadden door de Unesco zijn uitgeroepen tot Werelderfgoed? De Wadden zijn uniek!Op de Wadden overheersen een onmetelijke horizon, meeuwen en duinen, maar vooral rust, zon en wind. De eilanden bieden de mogelijkheid om even te onsnappen aan de drukte en hektiek van het vasteland. Pak de veerboot en ontdek het zelf. Ameland en Schiermonnikoog zijn perfecte bestemmingen voor een dagtrip! Grijp uw kans en maak vanaf uw Friesland Campings een mooie dagtrip naar één van de eilanden.

Natuurgebieden

Tel uit uw winst. In deze provincie vindt u vier Nationale Parken en twee Nationale Landschappen. Verder zijn de Wadden dus Werelderfgoed. Friesland is niet voor niks uitgeroepen tot mooiste provincie van Nederland. Water, bos, heide, grasland. Friesland heeft het allemaal. Dus, wandelschoenen aan, verrekijker mee en op naar Friesland!

Stad Leeuwarden

Leeuwarden,Culturele Hoofdstad 2018, is de trotse Friese hoofdstad van onze mooie provincie. Er is de laatste jaren veel geïnvesteerd in de stad en daardoor is er een aantrekkelijke binnenstad ontstaan. Bezoek het prachtige Fries Museum midden in de stad. Of voor de kinderen: het Fries natuur museum. Breng een bezoek aan de leuke oude binnenstad zoals de kleine kerkstraat, en beklim de Oldehove, Leeuwarden haar eigen toren van Pisa.

Stad Groningen

Lang geleden was Friesland groter dan het nu is en liep Groter-Friesland van België tot ver in Noord-Duitsland. Zelfs de stad Groningen heeft dus Fries bloed door de aderen stromen. Bezoek deze stad en wordt verliefd op deze metropool met hier een daar nog een beetje Friesland, onnoemelijk veel restaurants, winkels, musea, historie en straten vol romantiek. Een bruisende studentenstad die vanaf de Friesland Campings gemakkelijk te bezoeken is.