Zuid West Friesland

Friesland Camping De Kuilart bevindt zich op een uniek stukje in Nederland. Uniek omdat landschappelijk gezien, dit gebied één van de merkwaardigste gedeelten van Friesland, ja, zelfs van heel Nederland is. Want waar vindt men op zo’n klein oppervlak meren, bossen en vele historische herinneringen?

Het gebied rondom Koudum is een aaneenschakeling van weidse landschappen om de talloze meren, vaarten en sloten, een prachtig bosgebied, ingesloten door de IJsselmeerdijk.

Friesland Camping De Kuilart ligt aan het grootste binnenmeer van Friesland, De Fluessen. Een meer uitermate geschikt om te zeilen, surfen en sloepvaren.

Daarnaast ligt Friesland Camping De Kuilart tegen Gaasterland aan: Gaasterland hoort bij Friesland, maar die indruk wekt het niet meteen. De zachte glooiingen, kliffen, uitgestrekte loofbossen pal aan de kust en verre vergezichten over het IJsselmeer maken dit tot een bijzonder stukje Nederland. U vindt er houtsingels, intieme oude hakhoutbossen, slingerende beekjes en zelfs kliffen. Er leven reeën, ganzen, dassen. Een prachtig gebied om te wandelen en te fietsen.