Reserveren

Bergumermeer

Het Bergumermeer is een meer dat is ontstaan in de IJstijd. Bij dit meer kunt u uitstekend watersporten beoefenen. Vanaf het Bergumermeer lopen verschillende vaarwegen in alle vier de windrichtingen. In west-oostelijke richting doorkruist het Prinses-Margrietkanaal het Bergumermeer. Ten zuiden van het Bergumermeer ligt het grote meer De Leijen. Friesland Camping Bergumermeer ligt aan het Bergumermeer.

Activiteiten rondom het Bergumermeer

Het Bergumermeer is een paradijs voor watersporters. Het meer is ideaal om te zeilen, te gaan windsurfen of te vissen. Ook de vaarwegen in verschillende richtingen gaan van het Bergumermeer naar interessante plaatsen. Het is zeker de moeite waard om Nationaal Park De Alde Feanen te bezoeken. Dit park ligt ten westen van het Bergumermeer. Aan de noordelijke en zuidelijke oevers van de vaarwegen kunt u uitstekend uw hengel uitwerpen.
Het gebied rondom het Bergumermeer heeft ook voor de niet-watersporters en de watersporters die ook graag aan land gaan zeer veel te bieden. De kleine, rustige wegen en onverharde paden door het prachtige landschap maken het gebied een paradijs voor wandelaars en fietsers. In het ongerepte landschap met zijn authentieke dorpjes kunt u de cultuurgeschiedenis zien en beleven.

De Leijen

Ten zuiden van het Bergumermeer ligt De Leijen. Dit meer is ontstaan door veenafgraving waardoor het op sommige plekken nog ondiep is. Daardoor werd het meer van oudsher alleen  voor kleinschalige watersporten gebruikt. Het meer leent zich dan ook uitstekend voor surfen.
Als onderdeel van het uitgebreide Friese merenproject is De Leijen volledig opnieuw ontworpen om de recreatiemogelijkheden te verbeteren om zo de toerisme te bevorderen. Hiervoor zijn de vaarwegen op verschillende plekken verdiept en er zijn verschillende nieuwe vaarroutes aangelegd. Nu maakt De Leijen deel uit van de Lits-Lauwersmeerroute, een aantrekkelijke alternatieve vaarroute van de Friese meren naar het Lauwersmeer, geschikt voor grote motorschepen.

Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden

In west-oostelijke richting doorkruist het Prinses-Margrietkanaal het Bergumermeer. Dit kanaal is tussen 1949 en 1952 gegraven en maakt deel uit van de belangrijke scheepvaartverbinding van Lemmer naar Delfzijl. De Kuikhornstervaart, de Petsloot en de Nieuwe Zwemmer vormen een belangrijke verbinding voor de pleziervaart.
Het gebied ten oosten en noordoosten van het Bergumermeer vormt het kerngebied  van het Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden. Dit unieke gebied met een combinatie van cultuurhistorische en natuurlijke elementen is een paradijs voor alle natuurliefhebbers.  Sporen van honderden jaren oud zijn er nog steeds te vinden. Pingo’s, keileem, veenvorming en veenafgravingen en natuurlijk de elzensingels en boomwallen die door de boeren zijn aangelegd als veekering maken van dit gebied een bijzonder coulisselandschap.

Meer informatie

Zoals hierboven valt te lezen, heeft het Bergumermeer en zijn omgeving alles te bieden voor een aangenaam verblijf; voor zowel natuurliefhebbers op zoek naar rust als voor de watersporters die meer actie willen ervaren. Klinkt dat goed? Neem dan contact met ons op en plan uw volgende watersportvakantie in Friesland, of boek gelijk uw vakantie bij onze Friesland Campings It Wiid, De Kuilart, Cnossen Leekstermeer of natuurlijk Bergumermeer.

Camping Cnossen Leekstermeer
Meer lezen Reserveren
Camping it Wiid
Meer lezen Reserveren
Camping Bergumermeer
Meer lezen Reserveren
Camping De Kuilart
Meer lezen Reserveren


Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en activiteiten rondom de Friesland Campings!

Aanmelden
Neem contact met ons op: