Reserveren

Camping Bergumermeer

De 5 sterren Camping Bergumermeer ligt aan het gelijknamige meer in prachtig Friesland. Nabij de stad Leeuwarden, midden in natuurlijke omgeving, biedt 5 sterren Camping Bergumermeer alle mogelijkheden voor watersport, cultuur en ontspanning. Onze camping ligt direct aan het water - perfect voor een watersportvakantie voor het hele gezin!

Watersport Camping Bergumermeer

Met haar ligging direct aan het Bergumermeer is deze 5 sterren camping een prachtige vakantiebestemming voor een vakantie aan het water. De mooie omgeving van Friesland is altijd goed voor vertier op en rondom het water. Of u nu met uw gezin, vrienden of als stel komt, Camping Bergumermeer biedt watersportactiviteiten voor jong en oud. 

Boezoek de jachthaven of ontspan op het strand. Heeft u zin om actief bezig te zijn? Dan is een zeilcursus wellicht iets voor u! Er worden optimistcursussen gegeven aan kinderen tot 13 jaar en valkcursussen vanaf 14 jaar. Bij de bootverhuur kunt u een boot huren en de omgeving van het Bergumermeer op het water verkennen.

Zeilcursussen en sportenvissen in Friesland

De zeilcursussen op watersportcamping Bergumermeer zijn vooral geschikt voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar en jongeren vanaf 14 jaar. Geef uw kinderen een watersport belevenis die zij nooit zullen vergeten:

 • Zeilcursus optimist van 8 tot 13 jaar
 • Zeilcursus valk vanaf 14 jaar

Ervaren zeilinstructeurs begeleiden uw kind zowel op het land als op het water. De kinderen leren alles over zeilen en hebben bovendien veel lol met leeftijdsgenoten. Het Bergumermeer is een ideale bestemming! 

Het Prinses-Margrietkanaal is vooral bij sportvissers zeer geliefd. Vissen vanaf de kant of met een visbootje. Zelf geen boot? Huur er één bij onze bootverhuur. Zoek een rustig plekje en werp uw hengel in het water. In het water rondom Camping Bergumermeer leven vooral karpers, baarzen en snoeken. 

Bootverhuur en jachthaven

Bij de bootverhuur van Camping Bergumermeer heeft u een brede keuze in boten. Van motorboten en zeilboten tot kano's:

 • Valk
 • Optimist
 • Open motorboot
 • Polysloep
 • Kajak

Natuurlijk denken wij bij Friesland Camping Bergumermeer ook aan veiligheid van onze gasten en daarom verhuren wij ook zwemvesten. 

In de jachthaven vindt u veel aanlegplaatsen, ook passanten kunnen onze jachthaven natuurlijk bezoeken. Beleef de waterrijke omgeving van Friesland. Vanuit het Bergumermeer kunt u alle kanten op in Friesland. Denk aan Nationaal park de Alde Feanen of richting Dokkum in het noorden. Zelfs de stad Groningen kunt u vanuit Bergumermeer gemakkelijk bereiken.

Fietsen in mooi Friesland

Pakt u liever de fiets? De ANWB knooppunten route biedt vanaf Friesland Camping Bergumermeer diverse fietsroutes. U stelt gemakkelijk uw eigen route samen en fietst van punt naar punt. Geniet van het wisselende Friese landschap en neem af en toe een pontje over één van de vele waterwegen. Geniet van de prachtige Friese luchten. Dit verveelt nooit!

Overdekt zwembad und Speelparadijs Jonas en de walvis

Op 5 sterren Camping Bergumermeer hebben wij wel een heel speciaal zwembad: Jonas en de walvis is een waar water- en speelparadijs voor jong en oud! Er is een diep bad voor de oudere kinderen, om baantjes te trekken en een complete waterspeeltuin (20 cm diep) voor de kleinsten om lekker in te spelen. Naast het zwemplezier is er ook een complete indoor speeltuin! Bij welk ander zwembad vind je dat? Van al dat spelen krijg je honger! Natuurlijk kan er ook een hapje gegeten worden. Dus ook bij slecht weer ben je bij Camping Bergumermeer aan het juiste adres. 

Kamperen bij Bergumermeer

Met maar liefst 275 kampeerplaatsen heeft u een ruime keuze, zodat u de perfecte kampeerplaats kunt vinden, geheel naar uw wens. De 5 sterren Camping Bergumermeer heeft meerdere categorieën in kampeerplaatsen. Alle plaatsen hebben comfortplaatsen met eigen stroom- en wateraansluiting. U kunt kiezen uit:

 • Voorseizoenplaats
 • Seizoenplaats 
 • Naseizoenplaats
 • Jaarplaats
 • Camperplaats

Bovendien bieden wij aan doorreizende camperaars de Quick stop plaatsen. Bezoek de website van Camping en Vakantiepark Bergumermeer voor meer informatie. 

Accommodaties en vakantiehuizen

Wie zijn vakantie toch liever in een vakantieverblijf doorbrengt, vindt op Camping Bergumermeer een groot aanbod:

 • Bungalows
 • Chalets
 • Vakantiehuizen
 • Stacaravans
 • Trekkershutten 

Ook de bijzondere accommodaties zoals onze Beach Lodge, de Coco Sweets of de vakantietenten beloven een bijzondere vakantie in Friesland.  

Klinkt goed? Neem dan contact op. Ook bij vragen helpen wij u graag verder. Boek online uw lievelingsplek of uw comfortabele vakantiewoning op 5 sterren Camping Bergumermeer.

Camping De Kuilart
Meer lezen Reserveren
Camping Cnossen Leekstermeer
Meer lezen Reserveren
Camping it Wiid
Meer lezen Reserveren
Camping Bergumermeer
Meer lezen Reserveren


Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en activiteiten rondom de Friesland Campings!

Aanmelden
Neem contact met ons op: