Reserveren

Camping Cnossen Leekstermeer

Camping Cnossen Leekstermeer ligt aan het gelijknamige Leekstermeer, op de grens van Friesland,  Groningen en Drenthe. Daarmee is Cnossen Leekstermeer de meest oostelijke camping van alle Friesland Campings. Deze knusse familiecamping ligt dichtbij de stad Groningen en direct aan het water. Cnossen Leekstermeer is een geliefd vakantieoord voor een watersportvakantie in Friesland. De camping heeft een uitstekende zeilschool en biedt zeil- en surflessen aan.

Watersport Camping Cnossen Leekstermeer

Camping Cnossen Leekstermeer is gelegen in een rustige, natuurlijke omgeving en ligt direct aan het water. Ideaal voor watersporters – Cnossen Leekstermeer heeft namelijk een uitstekende zeilschool met diverse cursussen in de aanbieding! Leer in verschillende zeilboten de kunst van het zeilen en surfen. Of neem uw eigen boot mee en doe een opfriscursus. De zeilschool van Cnossen Leekstermeer biedt iedereen een passende cursus aan, of u nou beginner of gevordend bent. Zowel in groepsverband als één op één.

Zeilcursus en privéles in Friesland

Bij watersportcamping Cnossen Leekstermeer in Friesland kunt u aan diverse watersport cursussen deelnemen op het Leekstermeer. De zeilschool staat bekend om het grote aanbod aan watersport mogelijkheden. Kies een passende cursus voor uw perfecte vakantie aan het water:

 • Privé cursus
 • Privé cursus Valk
 • Zeilcursus Optimist
 • ZeilcursusLaser Pico
 • Windsurf cursus
 • Water Adventure Camp

De watersportcamping Cnossen Leekstermeer biedt zeilcursussen op verschillende niveaus aan. Bent u beginner of al gevorderd, maar wilt u een opfriscursus, geef dit aan bij uw verblijf en Cnossen Leekstermeer biedt u een curus op maat aan. Voor kinderen en jongeren hebben wij bovendien de Water Adventure Camps. In deze meerdaagse cursussen leren wij kinderen verschillende watersporten, zoals zeilen, windsurfen en Stand Up Paddling. 's Avonds zitten wij met ons allen bij het kampvuur. We eten samen in de grote kooktent en slapen in 8-persoons tenten. Onze Water Adventure Camps zijn voor jongeren van 12 tot 16 jaar. Het Water Adventure Camp junior is voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Bootverhuur Camping Cnossen Leekstermeer

Wilt u bij ons een boot huren? Dan heeft onze bootverhuur zeker weten de juiste zeilboot, roeiboot of motorboot: 

 • Optimisten
 • Valken
 • Laser Pico
 • Visboten
 • Fluisterboten
 • Roeiboten

Maar ook kano's en surfplanken kunt u huren bij Camping Cnossen Leekstermeer. Daarnaast kunt u ook windsurf of SUP uitrustingen huren. Voor groepen tot 12 personen bieden wij u de mogelijkheid een elektrische sloep te huren. Ons Panorama restaurant Cnossen ligt direct aan de jachthaven en hier heeft u een prachtig uitzicht over het Leekstermeer.

Campingplaatsen en vakantiehuizen Cnossen Leekstermeer

Aan het Leekstermeer geniet u van de rust van de natuur. Er waait een heerlijke bries en u kunt verschillende watersportmogelijkheden uitproberen.  De Campingplaats Cnossen Leekstermeer heeft ongeveer 120 kampeerplaatsen, deze zijn tussen de 125m² en 175m² groot en voorzien van stroom en water. De plaatsen hebben een natuurlijke scheiding en bieden daardoor genoeg privacy. Camping Cnossen Leekstermeer heeft een idyllische uitstraling door het prachtige terrein.

In onze volledig uitgeruste comfort chalets, geschikt voor 4 personen, verblijft u comfortabel tijdens uw vakantie in Friesland.   

Fietsen in prachtig Friesland

Ook watersportcamping Cnossen Leekstermeer is in de fiets knooppuntenroute opgenomen. Maak een prachtige fietstocht rondom het Leekstermeer of plan een langere tocht - geheel naar uw eigen wensen. Door de knoopunten kaart van de ANWB maakt u eenvoudig uw eigen route die u langs diverse toeristische bezienswaardigheden brengt.

Enthousiast geworden? Neem contact met ons op als u meer wilt weten over deze prachtige watersportbestemming in Friesland. Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang een paar keer per jaar nieuws over uitstapjes en aanbieding rondom de Friesland Campings. Ga naar de website van Cnossen Leekstermeer voor meer informatie. Hier kunt u ook direct online boeken.

Camping Cnossen Leekstermeer
Meer lezen Reserveren
Camping Bergumermeer
Meer lezen Reserveren
Camping De Kuilart
Meer lezen Reserveren
Camping it Wiid
Meer lezen Reserveren


Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en activiteiten rondom de Friesland Campings!

Aanmelden
Neem contact met ons op: