Reserveren

Camping it Wiid

De 5 sterren Camping it Wiid ligt direct aan het water, midden in Nationaal Park de Alde Feanen in Friesland. Dit prachtige natuurgebied in het hart van Friesland, dichtbij de stad Leeuwarden, biedt een prachtige natuur met vele meren en kanalen. U zult versteld staan! De campingplaatsen aan het water zijn ideaal voor watersport in Friesland. Vele kampeerplaatsen en vakantiehuizen liggen direct aan het water.

Watersport Camping it Wiid

Zoek de uitdaging op uw watersportvakantie in Friesland. Bij 5 sterren Camping it Wiid geniet u van de prachtige omgeving tijdens de verschillende watersportactiviteiten. Bij de bootverhuur kunt u kiezen uit verschillende sloepen, motorboten, valken, optimisten en kano's. Geniet van de vrijheid op het water en de groene omgeving van Nationaal park de Alde Feanen. Wilt u zelf leren zeilen? Tijdens onze zeilcursussen leert u alle vaardigheden van het zeilen in de praktijk - U zit direct al de eerste dag aan het roer!

Bootverhuur Camping it Wiid

Geniet van Nationaal Park de Alde Feanen vanaf het water en voel de wind door de haren. De prachtige Friese luchten maken het plaatje van vrijheid compleet. U heeft de keuze uit verschillende zeil- en motorboten:

 • Maril 6.25 Sloep
 • Maril 5.70 Sloep
 • Polyvlet
 • Polyvalk
 • Optimist

Naast deze gemotoriseerde boten, verhuurt Camping it Wiid ook kano's en SUP boards. Het Nationaal Park is een prachtig kanogebied. Het maakt niet uit welke boot u kiest, Friesland is prachtig vanaf het water! Komt u met eigen boot? Er is altijd een plek voor u in de jachthaven in deze waterrijke omgeving.  

Zeilcursus en privéles in Friesland

Wat zou onze watersportcamping it Wiid zijn zonder een zeilschool! Natuurlijk bieden wij zeilcursussen aan tijdens de vakantieperiodes. Ook privéles behoort tot de mogelijkheden:

 • Zeilcursus optimist tot 12 jaar
 • Zeilcursus Valk vanaf 12 jaar
 • Privéles

Kinderen tot 12 jaar krijgen les in een optimist; een ideale zeilboot om het zeilen te leren. Kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen krijgen les in een valk. In de cursus worden in een gezellige sfeer de basisbegrippen van het zeilen uitgelegd totdat u zelf in staat bent om de boot te besturen. De curus wordt gegeven in 4 dagdelen van resp. 2 en 3 uren in groepsverband. Kunt u al zeilen, maar bent u ietwat onzeker? Neem een paar uur privéles en u bent weer helemaal bij!

Openlucht zwembad met glijbaan

Onze watersportcamping it Wiid heeft een prachtig openluchtzwembad. met een superlange glijbaan en apart kleuterbad met leuke waterspeeltoestellen, goed voor urenlang plezier voor het hele gezin! Rondom de zwembaden staan diverse ligstoelen voor een ontspannen middag langs de rand van het bad. Er is een grote zonneweide en douches en toiletten. 

Fietsen en wandelen in prachtig Friesland

Wie Friesland liever op de fiets verkent, kan een fiets huren op het park bij onze fietsverhuur; zowel E-bikes als fietsen met versnellingen. Beleef de prachtige natuur van Nationaal Park De Alde Feanen en fiets via de pontjesroute naar de omliggende dorpen. Ook Culturele Hoofdstad 2018 Leeuwarden is goed te bereiken per fiets! Op de receptie zijn diverse fietsroutes te verkrijgen o.a. de ANWB knooppuntenkaart. Vanaf Camping it Wiid wandel je direct het natuurgebied in. Onderweg kom je diverse uitkijkposten tegen, waar je een prachtig uitzicht hebt over het natuurgebied met al haar fora en fauna.  

5 sterren campingplekken it Wiid

Op onze camping zijn maar liefst 370 kampeerplaatsen op een oppervlakte van 28 ha. Veel plaatsen liggen direct aan of met uitzicht op het water. Bijvoorbeeld de plekken op de landtong. Een unieke ligging met prachtig uitzicht op de rondvarende boten. Staat u liever iets beschutter? Ook deze plaatsen heeft Camping it Wiid. U heeft de keuze uit de volgende plaatsen: 

 • Standaardplaats
 • Comfort(plus) plaats
 • Landtongplaats
 • Verharde camperplaats

Onze kampeerplaatsen hebben allen een eigen stroom- en wateraansluiting en de hond is van harte welkom. Verder zijn er ook plaatsen met CAI en riolering. Meer informatie vindt u op de website van Camping it Wiid

Vakantiehuizen op it Wiid

Wanneer u liever in een vakantiehuis verblijven in Friesland, ook dan heeft u ruime keuze op Camping it Wiid:

 • 6 of 8 Persoons vakantiehuis
 • Wald vakantiehuis
 • Wetter vakantiehuis
 • Wiid vakantiehuis
 • Chalets voor 4 personen

Onze vakantiehuizen zijn geschikt voor families of groepen van 4 tot 8 personen. De accommodaties op de camping geven u het comfort van een huis, maar de sfeer van een camping. De huizen op de Buitenplaats geven u veel privacy en hebben een mooie ligging aan het water.

Wilt u meer weten over 5 sterren Camping it Wiid of wilt u uw volgende vakantie hier doorbrengen, neemt u dan contact met ons op. Kijk op onze website voor de laatste aanbiedingen en beschikbaarheid of boek direct online op de website van it Wiid voor uw volgende vakantie in Friesland!

Camping Cnossen Leekstermeer
Meer lezen Reserveren
Camping Bergumermeer
Meer lezen Reserveren
Camping De Kuilart
Meer lezen Reserveren
Camping it Wiid
Meer lezen Reserveren


Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en activiteiten rondom de Friesland Campings!

Aanmelden
Neem contact met ons op: