Reserveren

De omgeving van Friesland

De campings van Friesland Campings liggen in een waar waterparadijs. Nergens in Europa is er zo’n groot netwerk van onderling verbonden meren, kanalen, grachten, vijvers, kanalen en rivieren. Ieder jaar komen er duizenden watersporters en recreanten naar Friesland om het unieke waterlandschap te ervaren. In Friesland vind je een mooie combinatie van cultuur, watersport en uitzonderlijke flora en fauna.

Natuur en cultuur in Friesland

Onze Friesland Campings sluiten naadloos op de omgeving van Friesland aan. Alle campings liggen direct aan het water in de verschillende natuurgebieden. Iedere camping heeft een eigen prachtige omgeving, elk met unieke kenmerken. Eén ding hebben alle campings gemeen: natuur, water en frisse wind zover je kunt zien en voelen! Maar de omgeving heeft meer dan dat te bieden, ook cultureel gezien is er veel te beleven in het unieke Friesland. De stad Leeuwarden is de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 en zeker een bezoek waard.

Wie aan Friesland denkt, denkt aan water, het water is ook in de cultuur van de provincie verweven. Fierljeppen, schaatsen, zeilen… allemaal activiteiten die in Friesland volop te beoefenen zijn en ook een stempel drukken op de cultuur. De diversiteit van Friesland is, zowel qua cultuur als qua landschap, ongekend.

De omgeving van Friesland Campings grenst bijvoorbeeld aan het IJsselmeer. In het midden van Friesland ligt het Nationaal Park De Alde Feanen. Ook het Bergumermeer is in de nabije omgeving te vinden.

De Friese manier van leven

Wie van het buitenleven houdt, zal de Friese manier van leven goed bevallen: buiten zijn in weer en wind, terwijl je de omgeving verkent en vervolgens binnen comfortabel bij elkaar zitten met een lekkere kop koffie of thee. Heb je wel eens van de Oost-Friese theeceremonie gehoord? Daarbij kan kandijsuiker (kluntje) en een beetje room niet ontbreken. 

Denk je na over een bezoek aan één van de Friesland Campings en ben je benieuwd naar de omgeving en wat er in de buurt te doen is? Neem dan gerust contact met ons op. Ook in onze nieuwsbrief geven we je graag tips voor je verblijf in Friesland, met tips voor excursies, mooie natuur en culturele hoogtepunten. Bezoek ook de websites van onze campings: De Kuilart, it Wiid, Bergumermeer en Cnossen Leekstermeer. Je zult zien dat Friesland veel te bieden heeft – ervaar het water, de natuur en de cultuur van Friesland tijdens een verblijf op één van onze campings!

Camping Cnossen Leekstermeer
Meer lezen Reserveren
Camping it Wiid
Meer lezen Reserveren
Camping De Kuilart
Meer lezen Reserveren
Camping Bergumermeer
Meer lezen Reserveren


Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en activiteiten rondom de Friesland Campings!

Aanmelden
Neem contact met ons op: