Reserveren

Fietsen en wandelen

Voor zowel fietsers als wandelaars is Friesland een prachtige provincie om te bezoeken. Stap op uw eigen fiets of huur een fiets of elektrische fiets bij onze fietsverhuur en de fietstocht kan beginnen. Ook te voet kunt u de prachtige plekken van Friesland ontdekken. 

Vanuit onze Friesland Campings kunt u uw fiets-of wandeltocht aftrappen met een lekker ontbijtje of lunch. Ondertussen kunt u gelijk uw E-bike opladen en u bent klaar om te gaan!

Fietsen en wandelen in Friesland

Friesland heeft vele mogelijkheden om te fietsen en te wandelen. De afwisselende natuur van het Friese landschap maakt dat er voor iedere natuurliefhebber wat te ontdekken valt. Je kunt fietsen door de uitgestrekte weilanden met grazende koeien omringd door sloten of juist door de bossen met kleine waterplassen vol prachtige watervogels. Ook het heuvelige duinlandschap langs de kust van Friesland is een aanrader om te fietsen. Breng tijdens je fietstocht een bezoekje aan een van de vele pittoreske dorpen die Friesland rijk is en stop bij de bakker voor een heerlijk fries suikerbrood. 

Ga je liever wandelen? Ook dan is Friesland een prachtige provincie. Friesland heeft namelijk een groot wandelnetwerk en bij de verschillende parken zijn natuurlijk prachtige routes uitgestippeld. Vergeet dan ook zeker niet uw verrekijker en camera mee te nemen om de prachtige natuur nog beter te bewonderen en mooie plaatjes te schieten.

Informeer bij Friesland Campings De Kuilart, Bergumermeer, Cnossen Leekstermeer en it Wiid naar de mooiste fiets- en wandelroutes. De prachtige vlakke landschappen en meren zijn een perfecte omgeving voor uw fietsvakantie. U kunt natuurlijk ook uw eigen fietsroute samenstellen aan de hand van de ANWB fietsknooppunten met de fietsknooppuntenplanner.

Bezienswaardigheden Friesland Campings

De waterrijke natuur en omgeving van onze Friesland Campings nodigt uit om te fietsen en te wandelen. Ook kunt u één van de vele bezienswaardigheden bezoeken tijdens uw fiets- of wandeltocht. Nationaal park De Alde Feanen of het IJsselmeer zijn zeker een bezoekje waard. Ook het Bergumermeer is prachtig voor een kleine fietstocht, wandeling of waterrecreatie of watersport.

Breng ook een bezoekje aan Leeuwarden, de cultuurhoofdstad van 2018, waar u maar liefst 617 monumenten kunt bekijken. Bijvoorbeeld de Oldehove, ook wel de Nederlandse Toren van Pisa genoemd, of de St. Bonifatiuskerk. Sla ook zeker de Apotheek Centraal niet over, deze staat niet voor niets in de top 10 van Moaiste fan Fryslân.

Boek gelijk uw vakantiepark voor uw fietsvakantie of wandelvakantie. Kies voor één van onze luxe staanplaatsen of voor de luxere accommodaties die onze parken te bieden hebben. Mocht u vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of breng gelijk een bezoekje aan onze Friesland Campings Bergumermeer, De Kuilart, Cnossen Leekstermeer en it Wiid, dan kunt u gelijk wat prachtige fiets- en wandelroute kaarten meenemen bij de receptie. 

Camping it Wiid
Meer lezen Reserveren
Camping Bergumermeer
Meer lezen Reserveren
Camping De Kuilart
Meer lezen Reserveren
Camping Cnossen Leekstermeer
Meer lezen Reserveren


Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en activiteiten rondom de Friesland Campings!

Aanmelden
Neem contact met ons op: