Reserveren

Flyboarden in Friesland

Flyboarden is de nieuwe trendsport onder de watersporten in Friesland. Bij deze sport kunt u een echte superheld voelen, wanneer u over het water vliegt en duikt. Behalve voor flyboarden zijn de meren van Friesland ook zeer geschikt voor de ‘gewone’ watersporten.

Nieuwe trendsport Flyboarden

De nieuwe trendsport van Friesland: flyboarden! Misschien heeft u het al op TV of op een watersportevenement of festival gezien. Salto’s, duiken en gekke trucs kunnen bij flyboarden over het water worden gedaan. Het flyboard werd in 2011 door de Franse jetskiër Franky Zapata bedacht. Slechts een half jaar later vonden er in China al de eerste Flyboarding World Championships plaats, waarbij de flyboards aan het grote publiek gepresenteerd werden. Bij flyboarden staat u op een ongeveer 40 kilogram zwaar flyboard. Dit is een plank waarop aan de onderkant twee korte straalpijpen zijn gemonteerd, en die via een lange waterslang met de waterscooter is verbonden. Het idee is eigenlijk vergelijkbaar met een jetpack, behalve dat er waterstralen in plaats van gasstralen worden gebruikt. Ervaren flyboarders kunnen minutenlang in de lucht blijven hangen, maar ook beginners kunnen de basisvaardigheden snel onder de knie krijgen. Daardoor is flyboarden in Friesland niet alleen voor echte watersportpro’s geschikt, maar biedt de sport veel vermaak voor iedereen!

Flyboarden Friesland Campings

Vlieg als een echte superheld door de lucht: flyboarden biedt de perfecte combinatie van actie, vrijheid en watersport. In de zomervakantie kunt u zelf een superheld worden! Bezoek onze Friesland Campings De Kuilart of It Wiid en ontdek het zelf. Vlieg vrij als een vogel over het water of duik als een dolfijn naar beneden. Beginners hebben de techniek ook zo te pakken, kinderen vanaf 10 jaar oud kunnen al meedoen. (Let op: Een zwemdiploma is verplicht!) Een ronde flyboarden kost in Friesland 30 euro per persoon, uitgaande van 5 deelnemers per uur. Daarbij inbegrepen zijn 10 minuten flyboarden, een wetsuit en een helm. Geniet van de vrijheid en ervaar veel plezier met uw familie, vrienden of collega’s.

Flyboarding data 2019

De volgende data* voor de flyboarding cursussen zijn bekend:

Camping de Kuilart

Donderdag 11, 18 en 25 juli en 1, 8, 15, 22 en 29 augustus 2019 is individueel flyboarden mogelijk bij Camping De Kuilart in Koudum

Plaats: Surfpier vanaf 13.00 uur. Reserveren niet nodig. Kom gewoon langs!

Camping It Wiid

Vrijdag 12, 19 en 26 juli en 2, 9, 16, 23 en 30 augustus 2019 is individueel flyboarden mogelijk bij Camping It Wiid in Eernewoude

Plaats: Strand Q-Feld vanaf 13.00 uur. Reserveren niet nodig. Kom gewoon langs!

 


*Onder voorbehoud van wijzigingen op korte termijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de receptie van camping De Kuilart en It Wiid.

Meer weten?

Heeft u interesse om te flyboarden in de zomervakantie, of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Camping it Wiid
Meer lezen Reserveren
Camping Cnossen Leekstermeer
Meer lezen Reserveren
Camping De Kuilart
Meer lezen Reserveren
Camping Bergumermeer
Meer lezen Reserveren


Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en activiteiten rondom de Friesland Campings!

Aanmelden
Neem contact met ons op: