Reserveren

IJsselmeer

Het IJsselmeer is met een oppervlakte van ongeveer 1100 km² het grootste zoetwatermeer van Nederland. Het meer is ontstaan in 1932 toen de 32 kilometer lange Afsluitdijk het meer, toen nog de Zuiderzee, afsloot. De Zuiderzee was een binnenzee waar veel zoutwatervis gevangen werd. Het land eromheen overstroomde regelmatig.

Het IJsselmeer: een paradijs voor zeilers

Vanwege het vele water wordt het IJsselmeergebied ook wel het ‘Natte Hart’ genoemd. Het IJsselmeergebied is belangrijk voor de waterberging en drinkwatervoorziening, maar het IJsselmeer is meer dan dat. Het is namelijk een paradijs voor zeilers. Het IJsselmeer en de aangrenzende meren en stranden staan bekend als uitstekende recreatiegebieden voor watersport.  Of het nu gaat om zwemmen, zeilen of surfen, op het IJsselmeer krijgt elke watersportliefhebber waar voor zijn geld. Maar ook de minder gebruikelijke watersporten zoals flyboarden kunnen op het IJsselmeer geprobeerd worden. Bezoek het IJsselmeer met uw eigen boot of huur er een bij een bootverhuur van onze Friesland Campings.

IJsselmeer, Friesland en Cultuur

Natuurlijk is er rondom het IJsselmeer naast natuur, water en wind ook op cultureel gebied wat te ontdekken. Bijvoorbeeld de stad Lemmer, dat direct aan het IJsselmeer gelegen is. Het is een van de populairste watersportdorpen aan het IJsselmeer, maar het is ook de thuisbasis van het grootste, nog steeds actieve stoomgemaal van de wereld. Dit Woudagemaal staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is zeker een bezoekje waard. Ook het dorp Hindeloopen heeft zijn eigen charme met bijvoorbeeld de klokkentoren, die toegankelijk is voor bezoekers, of het museum Hindeloopen. Verder is het schaatsmuseum zeker interessant om eens te bezoeken. Via het Markermeer kun je ook zo naar Amsterdam varen.

Skûtsjesilen

Op het IJsselmeer en de omringende wateren wordt elk jaar het SKS Skûtsjesilen gehouden. Tijdens de zomervakantie van Noord-Nederland worden over een periode van 14 dagen elf wedstrijden gezeild door 14 skûtsjes om het kampioenschap. Tijdens deze regatta worden er in de omliggende dorpen en steden verschillende evenementen en activiteiten georganiseerd. Het is dan ook zeker een aanrader om dit zeilevenement te bezoeken. Vooral vanuit Friesland Campings De Kuilart, it Wiid en Bergumermeer is het skûtsjesilen gemakkelijk te bereiken. Maar ook vanaf Cnossen Leekstermeer ligt op steenworp afstand van een van de locaties van het skûtsjesilen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over een van onze campings of heeft u vragen over de watersportmogelijkheden rondom het IJsselmeer, de cultuur en de bezienswaardigheden? Neem dan gerust contact met ons op. Ook met vragen over het skûtsjesilen helpen wij u graag. Informeer direct bij onze campings:  De Kuilart, it Wiid en Bergumermeer en Cnossen Leekstermeer.

Camping Cnossen Leekstermeer
Meer lezen Reserveren
Camping it Wiid
Meer lezen Reserveren
Camping Bergumermeer
Meer lezen Reserveren
Camping De Kuilart
Meer lezen Reserveren


Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en activiteiten rondom de Friesland Campings!

Aanmelden
Neem contact met ons op: