Reserveren

Nationaal Park De Alde Feanen

Midden in Friesland ligt Nationaal Park de Alde Feanen. De grote blauwgroene plek op de landkaart heeft een oppervlakte van ongeveer 4000 hectare en is in 2006 uitgeroepen tot Nationaal Park vanwege het belang van het behoud van de flora en fauna in het gebied. Friesland Camping It Wiid ligt midden in Nationaal Park De Alde Feanen.

Natuur- en milieubescherming in Friesland

De moerasgebieden van Nationaal Park De Alde Feanen in het midden van Friesland staan al tijden bekend als een uitstekende leefomgeving voor de otter. Toen bleek dat dit zoogdier op het punt stond uit te sterven in Nederland, werd het project “De otter bliwt in wrotter” gelanceerd om het gebied weer geschikt te maken voor de otter. Nu is de otter weer terug te vinden in dit gebied. Alhoewel, u ziet hem niet zo heel vaak, maar zijn pootafdrukken zijn wel te vinden evenals zijn “spraints”, een mooi woord voor poep.

Planten en dieren in het Nationaal Park De Alde Feanen

Het hele gebied van het Nationaal Park De Alde Feanen is doordrenkt met vele wateren. Grote vijvers, veenmeren, riet, moerassen, braakliggend land, blauwgrasland en dotterbloemhooiland karakteriseren deze natuurlijke omgeving. Verschillende soorten landschappen en vegetatie verrijken de natuur in Nationaal Park De Alde Feanen, elk met hun eigen flora en fauna. In totaal zijn er meer dan 450 plantensoorten en 100 broedvogelsoorten. Het park heeft zijn eigen “Big five” bestaande uit de otter, de ooievaar, de ree, de roerdomp en de aalscholver.  Ook vossen en marters voelen zich thuis in Nationaal Park De Alde Feanen. Net als zo’n 20 soorten vis zoals brasem, voorn, baars, snoek en paling. Behalve de ooievaars, aalscholvers en roerdompen trekt deze rijke vispopulatie vele andere soorten vogels aan, zoals fuutachtigen, blauw reigers en zelfs paarse reigers.

Friesland Campings

Midden in Nationaal Park De Alde Feanen ligt ook Friesland Camping It Wiid aan het meer met dezelfde naam. Ook vanuit Camping Bergumermeer is het park gemakkelijk te bereiken over land en waterwegen. De omgeving van deze campings kan het beste per boot verkend worden. Er is een route voor kleine boten met steigers op verschillende plaatsen. Ook zijn er verschillende fiets-en wandelroutes in het gebied. Daarnaast vinden er regelmatig boot- en wandeltochten plaats.

Bezoek Nationaal Park De Alde Feanen tijdens uw kampeervakantie op een van onze Friesland Campings en ontdek de rijke natuur, laat de frisse wind in uw gezicht waaien en geniet van uw welverdiende vakantie in Friesland! Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op of schrijf u in voor onze nieuwsbrief en kom meer te weten over de omgeving van onze Friesland Campings It Wiid, Bergumermeer, De Kuilart en Cnossen Leekstermeer.

Camping Cnossen Leekstermeer
Meer lezen Reserveren
Camping it Wiid
Meer lezen Reserveren
Camping Bergumermeer
Meer lezen Reserveren
Camping De Kuilart
Meer lezen Reserveren


Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en activiteiten rondom de Friesland Campings!

Aanmelden
Neem contact met ons op: