De Waddenzee
Reserveren

De Waddenzee

De Waddeneilanden, wadlopen en zeehonden - veel strandliefhebbers denken er meteen aan, wanneer de Friese Waddenzee wordt genoemd. Niet alleen voor de prachtige natuur, maar ook voor de watersport is de Waddenzee een bezoekje waard. Vanuit onze Friesland Campings kunt u een leuk dagje uit beleven naar de Waddenzee.

Een uniek natuurgebied in Friesland

Wist u dat de Waddenzee een van de grootste getijdengebieden ter wereld is? Het Nederlandse deel alleen heeft al een oppervlakte van 2400 vierkante kilometer. Door de afwisseling van eb en vloed verandert het landschap van de Waddenzee de hele dag door.

Behalve de schommeling in waterstanden en watertemperatuur, verandert het zuurstof- en zoutgehalte in het water de hele dag door. Het zoute zeewater uit de noordzee mengt zich met het zoete water uit de rivieren. Het gevarieerde gebied dat door de getijden ontstaat, maakt dat de planten en dieren zich telkens weer moeten aanpassen aan de nieuwe leefsituatie. Daardoor leven er in dit unieke natuurgebied meer dan 10.000 zeldzame plant- en diersoorten. Miljoenen trekvogels komen vanuit hun broedgebieden naar de Waddenzee om voedsel te zoeken voor hun verdere tocht. 

Waddenzee: UNESCO-Werelderfgoedlijst

Sinds 2009 staat de Nederlandse en Duitse delen van de Waddenzee op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. De Waddenzee is een van de 206 natuurlijke gebieden op deze lijst waar het Great Barrier Reef op staat. Om op deze lijst te mogen staan, moet een gebied unieke natuurwaarden bezitten die nog intact zijn en ook beschermd worden (en blijven!).  De Waddenzee voldoet aan drie van deze natuurwaarden:

  • Het herbergt de belangrijkste natuurlijke onderkomens voor het behoud van biodiversiteit.
  • Het gebied is een goed voorbeeld van historische en actuele geologische processen
  • Het overleven van vele plant- en diersoorten hangt af van het bijzondere ecosysteem van de waddenzee.

Friesland: meer dan alleen de Waddenzee

Maar naast de waddenzee heeft Friesland zoveel meer te bieden: honderden meren, rivieren en kanalen maken het een waar paradijs voor watersporters en het oneindige fiets- en wandelnetwerk een eldorado voor natuurliefhebbers. De pittoreske steden en dorpen met hun historische gebouwen, bijzondere musea en gezellige terrasjes zijn ook het hele jaar door een bezoekje waard. De vier parken van Friesland Campings De Kuilart, It Wiid, Bergumermeer of Cnossen Leekstermeer zijn het ideale vertrekpunt voor een geslaagde vakantie in Friesland! 

Meer weten over de Waddenzee?

Wilt u meer weten over de Waddenzee, onze Friesland Campings en hun omgeving? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of benader onze Friesland Campings De Kuilart, It Wiid, Bergumermeer of Cnossen Leekstermeer rechtstreeks. We kijken uit naar uw aanvraag!

Camping De Kuilart
Meer lezen Reserveren
Camping Bergumermeer
Meer lezen Reserveren
Camping Cnossen Leekstermeer
Meer lezen Reserveren
Camping it Wiid
Meer lezen Reserveren


Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen en activiteiten rondom de Friesland Campings!

Aanmelden
Neem contact met ons op: